Posodimo svoj glas miru!

Čas branja: 3 min.

V nedeljo, 6. avgusta, mineva 78 let, odkar so ZDA vrgle atomsko bombo na Hirošimo, tri dni pozneje pa so z zemljo zravnale še Nagasaki.

Vabimo vas, da se tudi vi pridružite Mednarodni mirovni koaliciji in posodite svoj glas miru!

To lahko storite tako, da organizirate mirovni shod v svojem kraju, napišete ali posnamete mirovno izjavo za družabna omrežja ali pa vsaj posvetite nekaj časa poglobljenemu premisleku o miru.

Zakaj vas prosimo za pomoč? Danes, 32 let po koncu hladne vojne, se spet nahajamo v situaciji, ko nam grozi jedrska vojna in uničenje življenja na planetu Zemlja. Zahod Ukrajini še vedno ne dovoli mirovnih pogajanj z Rusijo, hkrati pa se že intenzivno pripravlja na vojno s Kitajsko. Francija se v navezi z drugimi evropskimi državami pripravlja na vojno v Nigru. Preti nam tretja svetovna vojna.

Združiti moramo vse svoje sile, da okrepimo zavedanje družbe o tem, zakaj si je treba prizadevati za mir, in ne nasedati vojni propagandi, s katero nas zasipajo osrednji mediji. Vojna prinaša samo smrt in uničenje. Življenje je mogoče samo v miru!

Bralci, pisci in prevajalci vemo, kakšno moč ima beseda, vemo pa tudi to, da se misel širi kot virus – še zlasti, če je usmerjena v življenje. Zato moramo vse svoje misli in besede usmeriti v krepitev ideje trajnega miru.

Zapomnimo si to, na kar nas je v svojem govoru leta 2002 spomnil Lyndon H. LaRouche ml.:

»Branimo to, za kar se borimo – to, za kar se borimo, pa je mir. Cilj je mir.«

CILJ JE MIR!

Na portalu Samozaložba.si smo v rubriki Zdravje, eko, geo objavili prevode člankov, ki so nam lahko v pomoč pri orientaciji v kaosu, v katerem smo se znašli, hkrati pa prinašajo veliko mero upanja, ki ga potrebujemo, da se ne bomo utopili v malodušju. Toplo priporočamo, da jih preberete tudi sami.

Če hočemo, da bo na svetu mir, se moramo poučiti o tem, kaj mir ogroža.

Priporočeni članki

Helga Zepp-LaRouche: Mir pomeni spoštovanje pravice drugih do razvoja – Predlog nove mednarodne varnostne in razvojne arhitekture, zasnovan po modelu westfalskega miru, ki je končal 150 let verskih vojn v Evropi.

Urgentni poziv državljanov in ustanov vsega sveta (naslednjemu) predsedniku ZDA! – Mirovni poziv ustanoviteljice Schillerjevega inštituta Helge Zepp-LaRouche.

Mirovni govor predsednika Kennedyja (1963) – Prevod Kennedyjevega govora, v katerem je mdr. dejal: »Kakšen mir imam v mislih? Kakšen mir si prizadevamo doseči? Ne Pax Americana, ki ga svetu vsiljuje ameriška oborožitev. Ne grobne tišine ali prividne varnosti. Govorim o pravem miru, o miru, zaradi katerega je vredno živeti na Zemlji, o miru, v katerem ljudje in narodi lahko rastejo in upajo in gradijo boljše življenje za svoje otroke – ne le o miru za Američane, temveč za vse moške in ženske – ne le o miru v našem času, temveč za vse čase.«

Harley Schlanger: Končajmo kolonializem enkrat za vselej! – Učna ura iz geopolitike: Zakaj Zahodu tako zelo gresta v nos Rusija in Kitajska?

Lyndon LaRouche: Konflikt ni naravno stanje med ljudmi in narodi (2002) – Učna ura iz geopolitike: Kako je nastal BRICS in kakšna je njegova idejna osnova?

Priporočene publikacije

Če bi se radi podrobneje poučili o geopolitičnih razmerah, v katerih smo se znašli, in povodih zanje, vam v branje priporočam analize in članke, ki jih pišejo natančni bralci, ki svoje trditve opirajo na realna dejstva oz. dokaze, objavljene npr. v tehle kvalitetnih publikacijah:

Foto: Zaur Ibrahimov (Unsplash)

Se vam zdi prispevek zanimiv?

Ocenite ga s klikom na zvezdice!

Ker se vam prispevek zdi zanimiv …

Sledite nam na družabnih omrežjih!

Žal nam je, da se vam prispevek ne zdi zanimiv.

Z vašo pomočjo ga lahko izboljšamo!

Kako bi lahko prispevek izboljšali?

Samozaložba.si