Forum moderatorjev bralnih klubov

Kaj je Forum moderatorjev bralnih klubov?

Forum moderatorjev bralnih klubov
Forum moderatorjev bralnih klubov

Gre za strokovni forum, namenjen vsem, ki se ukvarjajo z moderiranjem bralnih skupin.

Forum poteka v obliki pisne komunikacije (po e-pošti v okviru Google Skupine) in spletnih srečanj (po Google Meet), na katerih si izmenjujemo izkušnje in premisleke v zvezi z izvajanjem bralnih klubov.

Na spletni konferenci se srečujemo približno vsaka dva meseca, razen med počitnicami. Vabilo in povezavo, na kateri poteka spletna konferenca, prejmete po e-pošti.

Udeležba je brezplačna, vendar je treba s prijavo podati soglasje za pošiljanje obvestil.

Prijava

Če želite prejemati e-obvestila v zvezi s forumom, prosimo, izpolnite e-prijavnico »

Prijavi se

Datumi spletnih srečanj foruma v letu 2024

Na spletnih srečanjih se dobivamo vsak mesec, razen ob počitnicah, enkrat letno pa se dobimo v živo na konferenci Slovanski fokus.

Na spletnih srečanjih foruma se letos dobimo desetkrat. Enourna srečanja foruma so (približno) vsako prvo sredo v mesecu ob 20.30–21.30, in sicer:

Program Spletnega bralnega kluba »

Arhiv srečanj Foruma moderatorjev bralnih klubov »

Prijavljeni na forum v tednu pred srečanjem prejmejo vabilo s povezavo na spletno konferenco in opomnik na dan srečanja.

Prijavi se

Kako forum deluje?

Potem ko oddate svojo prijavo, vas dodamo na seznam prejemnikov e-obvestil v zvezi s Forumom moderatorjev bralnih skupin. Obvestila pošiljamo z aplikacijo Google Skupine.

Članom skupine pošiljamo vabila in opomnike v zvezi s spletnimi srečanji Foruma moderatorjev bralnih klubov.

Član skupine oz. prejemnik obvestil se lahko kadarkoli odjavi, tako da na dnu sporočila klikne na povezavo za odjavo.

Člani skupine pa lahko med seboj komuniciramo tudi pisno (po e-pošti), tako da preprosto odgovorimo na sporočilo skupine ali pošljemo sporočilo na e-naslov skupine. (Ta možnost nam bo prišla prav predvsem v primeru kakih perečih vprašanj, dilem, problemov ipd., ki zahtevajo hiter odgovor.) Odgovori lahko katerikoli član skupine (tj. morate biti član skupine oz. se najprej prijaviti na prejemanje obvestil).

Če imate račun gmail, si lahko vse pogovorne niti skupine ogledate tudi v aplikaciji Google Skupine (najdete jo na strani www.google.com pod Googlovimi aplikacijami v zgornjem desnem kotu).

Sporočila skupine zlahka prepoznamo po predponi [forum].

Viri za moderatorje bralnih klubov

Na marsikatero vprašanje smo že odgovorili v naših strokovnih člankih. Vabimo vas k prebiranju prispevkov, ki jih objavljamo pod kategorijo Bralni klubi.

Lahko se naročite na prejemanje obvestil o novih objavah na portalu – pošiljamo jih enkrat tedensko (vsak četrtek).

Forum moderatorjev bralnih klubov je vzniknil v okviru projekta Migracije v resničnosti, ki ga je sofinanciral program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Samozaložba.si