Kdo smo

Delujemo na robu, kjer se srečujeta umetnost in življenje. Smo utečena ekipa zaljubljenih v besedo – pisci, prevajalci, lektorji, uredniki, kulturni animatorji in negovalci bralne kulture –, zato z veseljem pomagamo vsakomur, ki se podaja na pot ustvarjalnosti, da lahko njegova misel najde pot do drugih ljudi. Pri vsem, kar počnemo, se zavezujemo kakovostnemu delu in profesionalnemu pristopu.

Storitve izvajamo v sodelovanju z zanesljivimi stalnimi sodelavci in dolgoletnimi poslovnimi partnerji, kot so Zveza Modro-bela ptica, Društvo humanistov Goriške in samozaložba Bojana Ekselenskega.

Poslanstvo

V okviru Kulturno-umetniškega društva Police Dubove organiziramo literarne večere, bralne klube, ustvarjalne delavnice ter izdajamo leposlovje in dela s področja humanistike. Naša smer in cilj sta bogatitev slovenskega prostora z duhom, razmišljanjem in zanosom tega, kar se ta hip dogaja na področju besednega ustvarjanja pri nas in v tujini. Iščemo ne samo najvidnejše pisce tega trenutka, temveč predvsem tiste, ki z bogato sporočilnostjo vplivajo na našo zavest, pri tem pa ne sedejo nujno v okvire pričakovanj družbe. Ker je njihov glas dragocen za vse nas. Tudi vašo ustvarjalnost spodbujamo zato, ker se zavedamo, da z združenimi močmi lahko spletamo tkivo zdrave, vitalne družbe.

Vzajemnost

Posamezniki, ki smo aktivni v polju knjige bodisi kot profesionalci bodisi kot bralci, se prizadevamo povezovati v raznolike skupnosti, ki delujejo po načelu vzajemnosti, torej delujemo tako, da se med seboj spoštujemo in skrbimo drug za drugega.

Predvsem pripadamo skupnosti bralcev, ki je največja skupnost na svetu. Med drugim smo pobudniki in soustanovitelji Zavezništva za dvig bralne kulture, v okviru katerega izvajamo npr. webinarje za moderatorje bralnih klubov in nudimo prostor za Forum moderatorjev bralnih klubov

Tudi avtorji prispevkov, objavljenih na tem portalu, tvorimo za zdaj še manjšo, vendar močno skupnost posameznikov, ki nas povezuje želja po izmenjavi in predajanju lastnega znanja in izkušenj. Vabljeni, da se nam pridružite tudi vi!

Kolofon

Ta portal je vzniknil v okviru projekta Migracije v resničnosti (2019–2021), ki ga je sofinanciral program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Izdajatelj

Kulturno-umetniško društvo Pólice Dubove
Vnanje Gorice, Nova pot 142
SI-1351 Brezovica pri Ljubljani
Matična št.: 2326035000
Davčna št.: 85148202 (nismo zavezanec za DDV)
www.policadubova.org

Za izdajatelja

Tatjana Jamnik, predsednica društva

Odgovorna urednica

Tatjana Jamnik

Uredniški odbor

Tatjana Jamnik, Alenka Jovanovski, Iztok Osojnik, Aleš Učakar, Jana Unuk

Mednarodna standardna serijska številka publikacije

ISSN 2784-4927
COBISS.SI-ID: 64098307

Kontakt

Pišite nam

Samozaložba.si