Harley Schlanger: Mobilizirajmo se za mir!

Čas branja: 4 min.

VIDEO & ČLANEK.

Medtem ko zahodni voditelji vztrajno vzklikajo »Pripravite se na vojno!«, ruski predsednik Putin svari, da smo »samo korak proč« od tretje svetovne vojne.

LaRoucheva organizacija in Schillerjev inštitut si že več desetletij prizadevata za mir na svetu. Obe organizaciji poudarjata, da trajni svetovni mir lahko zagotovi le uvedba nove, pravičnejše varnostne in razvojne ureditve, v kateri bodo zajamčeno spoštovanje interesov prav vsake države na svetu.

V ogled priporočam tudi videoposnetek na dnu članka, v katerem je predstavljen Oazni načrt, razvojna rešitev, ki bo zagotovila mir na Bližnjem vzhodu.

Izvirnik: Red alert! LaRouche Organization, 21. 3. 2024. https://rumble.com/v4km0gf-red-alert.html

Prepis

Dobro jutro, sem Harley Schlanger iz LaRoucheve organizacije z aktualnimi novicami z dne 21. 3. 2024.

Danes bi vas rad opozoril na veliko nevarnost in vas pozval k mobilizaciji za mednarodni klic k miru, proti norosti vojnih jastrebov, ki obvladujejo vse vlade na Zahodu. Helga Zepp-LaRouche je objavila opozorilo, v opis videa bom prilepil povezavo na svoj včerajšnji pogovor z njo. Vabim vas k poslušanju pogovora o raznih kriznih žariščih po svetu pa tudi rešitvah.

Toda rešitve se začnejo pri ljudeh. Ljudje na Zahodu smo dolžni zavrniti politiko vojnih jastrebov, ki se ne ozirajo na vašo varnost ali vaše zdravje in blaginjo, ampak mislijo le na to, kako bi še naprej ropali, tudi vas.

Opozorilo je resno. Naj predstavim ozadje.

17. 3. je Vladimir Putin opozoril: »Napotitev Natove vojske v Ukrajino pomeni, da bomo samo korak proč od tretje svetovne vojne. Težko verjamem, da bi bilo komu do tega.«

Kako se je na to odzval Zahod? »Putin spet grozi z jedrsko vojno.«

Putin je v izjavi povedal, da se je pripravljen pogajati o koncu vojne v Ukrajini in o varnostnih vprašanjih Ukrajine, Rusije in vseh drugih. Skratka, o novi varnostni ureditvi, kjer ne dominira vojaška moč Nata v službi globalnih centralnih bank. Namesto da bi besede vzeli resno, se jim posmehujejo, češ da spet gre za nove Putinove grožnje.

Dva dni zatem je Nariškin, ruski direktor obveščevalne službe, podal izjavo, da ima tajna služba v rokah poročila, da na napotitev v Ukrajino čaka 2000 francoskih vojakov. Poudaril je, da bodo v Ukrajini postali tarča ruskih sil.

Obenem je 19. 3. načelnik francoskega generalštaba general Pierre Schill objavil članek v časniku Le Monde. Napisal je: »Francoska vojska je pripravljena in se uri za najtežje spopade.« Piše, da Francija v okviru Nata lahko zbere 20.000 vojakov, vse Natove sile skupaj pa bi lahko zbrale 60.000 vojakov.

So všteti tudi poljski vojaki, vojaki baltskih držav, Nemčije?

Ne pozabite, da je nemško letalstvo razpravljalo, kako bodo v Ukrajino napotili nemško osebje, da bo upravljalo z raketami dolgega dosega Taurus, če bi se Scholz vdal in jih poslal v Ukrajino, ki bi lahko dosegle cilje znotraj Rusije.

Torej se eskalacija nadaljuje in francoski generalštab se odziva na Macronovo blazno izjavo, da ni mogoče izključiti napotitve Natove vojske v Ukrajino.

Istočasno, spet 19. 3., je ameriški obrambni minister, upokojeni general Lloyd Austin, ki je iz vojske šel v nadzorni svet Raytheon [zasebne velekorporacije, ki proizvaja orožje] in nazadnje pristal na položaju obrambnega ministra v Bidnovi administraciji, dejal: »Če Ukrajina izgubi, bo Nato kmalu v vojni z Rusijo.«

To sporočilo prihaja od vseh zahodnih sil. Stojimo pred vojno z Rusijo. Zakaj? Zato ker pravijo: »Če Putin lahko zasede Ukrajino, ga ne bo nič ustavilo. Napadel bo celotno Evropo.«

Ali nič ne vedo? Ali niso poslušali Putina? Ali ne morejo vzeti v roke telefona in Putina poklicati?

Hkrati Evropska komisija razpravlja o tem, da bi vzela 3 milijarde dolarjev zaseženih ruskih sredstev, tj. obresti zamrznjenih sredstev, in jih dala Ukrajini za nakup orožja. Če bodo storili to, ne bo več države na svetu, ki bi še zaupala svoj denar zahodnim bankam.

A to jih nič ne skrbi. Na vse kriplje skušajo spraviti denar, orožje v Ukrajino, ker Zahod nima denarja ali noče dati denarja, kot je v primeru ZDA, Zahodu pa tudi primanjkuje orožja.

Pripravljajo se na intenzivno vojaško kampanjo. Kot je dejal predsednik Sveta EU Charles Michel: »Pripravite se na vojno.«

To sporočilo dobivamo od zahodnih vlad. Danes je v Bruslju vrh EU. Obravnavali bodo Macronov predlog o napotitvi Natovih sil v Ukrajino.

Ali res ni nobene diplomatske rešitve? Ali ni nikogar, ki bi prizadeval zanjo?

Kljub vsemu obstajajo ljudje, ki so bolj razumni. Washington je obiskala zunanja ministrica Južne Afrike Naledi Pandor. Spregovorila je o prizadevanjih za diplomatsko rešitev problema v Ukrajini in Gazi.

»Nehajte se boriti in se pogajajte,« je rekla. Rekla je tudi: »Odpravite dvojna merila, hinavščino, češ da gre za boj za demokracijo in svobodo, če oborožuješ nesvobodno, nedemokratično državo kot Ukrajina, da bi se borila z Rusijo.«

Tudi papež se je oglasil, rekoč, da je diplomacija boljša od vojne. Je zato Putinova marioneta? Do tega zaključka namreč pridete, če berete zahodne medije.

Prebral vam bom poziv, opozorilo Schillerjevega inštituta.

»Če bomo spet čakali, da ›vidimo, kaj se bo zgodilo‹, bo najbrž prepozno, da bi lahko karkoli ukrenili.

Čas, da ukrepamo, je napočil zdaj. Čas za enotno mirovno gibanje v vseh državah je zdaj. Čas, da se zavemo, da smo le korak od tretje svetovne vojne, je zdaj.

Mednarodna mirovna koalicija je sprožila mobilizacijo, da na razne nenasilne načine zagotovimo, da bo mednarodni klic k miru slišati zdaj, preden bo prepozno.«

Čim prej stopite v stik z nami in se pridružite mobilizaciji. Tokrat gre zares! Grozi nam tretja svetovna vojna, ki bo jedrska, sproži jo lahko ena sama nesreča.

V opisu najdete včerajšnji pogovor s Helgo Zepp-LaRouche, vsakotedenski dialog, kjer analizira podrobnosti, za katere zdajle ni časa. Poslušajte, kaj pravi. Poslušajte poziv h glasnemu klicu, klicu od vas.

Ne čakajte na druge. Ne čakajte, da vidite, kaj bo. Čas, da ukrepamo, je zdaj. Če boste čakali, bo lahko prepozno.

Kot je v svoji knjig pokazala Barbara Tuchman, je pohod norosti v polnem teku. Kot mesečni korakamo v jedrsko vojno.

Pomagajte nam zbuditi nespametne, skorumpirane zahodne voditelje, da se bodo ustavili.

Hvala, da ste se mi pridružili. Jutri bom odgovarjal na vprašanja. Pošljite mi jih na e-naslov harleysch {afna} gmail.com.

Vas zanima geopolitika?

Naročite se na EIR News: https://eir.news/2024/03/daily-brief/eir-daily-news-sunday-march-24-2024/

Oazni načrt: LaRoucheva rešitev za Bližnji vzhod

Pregled geopolitične situacije

Če želite biti na tekočem glede geopolitične situacije, pa nimate časa podrobno spremljati medijev, priporočam, da se naročite na novice EIR News (pošiljajo samo en članek na dan): https://eir.news/

Foto: Harley Schlanger, LaRouche Organization

Se vam zdi prispevek zanimiv?

Ocenite ga s klikom na zvezdice!

Ker se vam prispevek zdi zanimiv …

Sledite nam na družabnih omrežjih!

Žal nam je, da se vam prispevek ne zdi zanimiv.

Z vašo pomočjo ga lahko izboljšamo!

Kako bi lahko prispevek izboljšali?

Samozaložba.si