Vabilo k branju slovanskih avtorjev

Čas branja: < 1 min.

VIDEO & ČLANEK.

Vabljeni k branju sodobnih južnoslovanskih avtorjev s priporočilnega seznama. Z malo sreče lahko v nagradnem žrebanju prejmete knjižno nagrado založbe KUD Police Dubove!

Izjava bibliotekarke in organizatorke kulturnih programov v Mestni knjižnici Ljubljana – Slovanski knjižnici Erike Marolt.

Tudi letošnjo jesen smo za bralke in bralce Mestne knjižnice Ljubljana pripravili bralno akcijo Slovanski fokus, ki bo letos osredotočena na literature južnoslovanskih dežel. Skupaj s predavateljicami na izobraževanju Slovanski fokus smo sestavili seznam priporočenih del, ki jih boste lahko prebirali v naslednjih mesecih. Na ličnih knjižnih kazalkah lahko najdete 24 del sodobnih južnoslovanskih avtorjev: bolgarskih, makedonskih, srbskih, črnogorskih, bosansko-hercegovskih, slovenskih in hrvaških.

Akcija bo trajala med 15. septembrom in 15. novembrom 2022.

Zadostuje, da v tem času preberete dve knjigi s priporočilnega seznama in nato izpolnite obrazec, ga oddate v eno od namenskih škatel, ki jih najdete v naših enotah, in z malo sreče boste v žrebanju prejeli lepo knjižno nagrado. Nagrade podarja založba KUD Police Dubove.

Prijazno vabljeni k branju!

Erika Marolt je diplomirala iz primerjalne književnosti in literarne teorije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. V Mestni knjižnici Ljubljana je zaposlena od leta 2009, sprva kot bibliotekarka informatorka v Knjižnici Bežigrad, zadnja leta pa kot organizatorka kulturnih programov v Slovanski knjižnici.

Se vam zdi prispevek zanimiv?

Ocenite ga s klikom na zvezdice!

Ker se vam prispevek zdi zanimiv …

Sledite nam na družabnih omrežjih!

Žal nam je, da se vam prispevek ne zdi zanimiv.

Z vašo pomočjo ga lahko izboljšamo!

Kako bi lahko prispevek izboljšali?

Samozaložba.si