Spomladanski webinarji za moderatorje bralnih klubov 2021

Čas branja: 3 min.

Spoštovani,

vabimo vas, da se nam pridružite na webinarjih za moderatorje bralnih klubov, ki jih izvajamo v treh zahtevnostnih stopnjah (začetni, nadaljevalni in izpopolnjevalni).

Spletni seminar za moderatorje bralnih klubov tokrat izvajamo že tretjič. Lani smo na začetni in nadaljevalni stopnji že izšolali več kot 50 moderatorjev iz vse Slovenije, ki naše znanje in izkušnje prenašajo na člane svojih bralnih klubov vseh generacij (od odraslih do otrok).

Izobraževanje moderatorjev bralnih klubov s podporo partnerjev iz Zavezništva za dvig ravni bralne kulture kljub kadrovski podhranjenosti izvajamo, ker verjamemo, da imajo bralni klubi dolgoročne pozitivne učinke na družbo, saj krepijo vezi v skupnostih, kar je v današnjih časih poveličevanja individualizma in tekmovalnosti še toliko bolj pomembno.

Želimo si, da bi se med nami širil »virus« bralnih debatnih krožkov in da bi se razmnožili varni prostori, kjer vladajo spoštovanje, zaupanje in strpna medčloveška komunikacija, ki se je naučimo skozi vživljanje v knjige in jo krepimo ob pogovorih o knjigah.

Ob branju razvijamo tudi zmožnost imaginacije, ki je bistvena pri ustvarjanju vizije za prihodnost. Zmožnost imaginacije pomeni, da si znamo zamisliti svetove, ki jih še ni, torej da si znamo zamisliti, kako bi lahko bilo. Prav to zmožnost razvija ustvarjalno branje, ki ga ne utesnjujejo cilji učnega programa ali priprav na maturo, ki zahtevajo sledenje »uradnim« interpretacijam.

Vabimo tudi vas, da se nam pridružite na webinarjih, ki bodo potekali od 23. 2. do 13. 4. 2021 (po dve srečanji na stopnjo, ob torkih od 10.00–11.30), in ustanovite bralni klub v svojem okolju. Vsak bralni klub gore premika!

Če vam finančne zmožnosti ne dovoljujejo plačila kotizacije, nas lahko zaprosite za donacijo, pri kateri vam udeležbo na webinarju podarimo, če bo le ostalo dovolj prostih mest.

Z upanjem, da se nam boste pridružili na spletnem webinarju, vas prav lepo pozdravljam

Tatjana Jamnik, predsednica društva,
za ekipo KUD Police Dubove

P. S.: KUD Police Dubove je neprofitna nevladna organizacija. Člani društva svoj prosti čas namenjamo dejavnostim, ki koristijo širši skupnosti. Pri tem se povezujemo s partnerji, s katerimi delimo iste vrednote. Verjamemo, da je dostop do znanja temeljna človekova pravica. Verjamemo v solidarnost in moč skupnosti. Verjamemo, da skupaj lahko spremenimo svet.

Vsa sredstva, pridobljena s simboličnimi kotizacijami, so namenjena izključno za honorarje sodelavcev ter razvijanje in izvajanje izobraževalnih programov društva.

Izvedba izobraževanja za moderatorje bralnih klubov ne bi bila mogoča brez podpore partnerjev, združenih v neformalnem Zavezništvu za dvig ravni bralne kulture, ki ga tvorimo skupaj s Knjižnico Ivančna Gorica, spletnim portalom Dobreknjige.si, Javnim skladpm RS za kulturne dejavnosti in revijo Bukla, ter sofinanciranja programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa, zahvaljujoč kateremu je ta program sploh nastal.

Prenesi PDF

Webinarji za moderatorje bralnih klubov

začetna, nadaljevalna in izpopolnjevalna stopnja
(po dve srečanji od 23. 2. do 13. 4. 2021)

Ciklus spletnih seminarjev je namenjen knjižničarjem, učiteljem in vsem drugim, ki jih zanima negovanje bralne kulture s pomočjo klasičnih ali spletnih bralnih klubov. Izveden bo v treh zahtevnostnih stopnjah: začetni, nadaljevalni in izpopolnjevalni.

Začetniki se seznanijo z osnovami ustanavljanja, organiziranja, vodenja in promocije klasičnih ali spletnih bralnih klubov.

Nadaljevalci, ki že imajo izkušnje z vodenjem bralnih klubov, poglobijo znanje o organizaciji in vodenju bralnih klubov ter pripravi na obravnavo knjig.

Izpopolnjevalci nadgradijo svoje znanje o različnih oblikah knjižne in književne vzgoje, metodah dela s skupino ter alternativnih načinih obravnave knjig.

Bralni klubi v teoriji in praksi
za začetnike, nadaljevalce in izpopolnjevalce

  • po 2 spletni srečanji
  • uporabno gradivo v e-obliki
  • mentorstvo pri pripravi načrta in obravnave knjige
  • potrdilo o opravljenem izobraževanju

Naredimo korak naprej. Spodbujajmo bralce k ustvarjalnemu branju!

Verjamemo, da je prihodnost branja v kvalitetni literaturi, ki odpira prostor za bralca. Branje kakovostnega čtiva namreč blagodejno vpliva na razvoj človekovih spoznavnih in ustvarjalnih zmožnosti. Vedoželjni in ustvarjalni ljudje so uspešnejši na vseh področjih delovanja (ne le v umetniških poklicih, temveč tudi v gospodarstvu), predvsem pa v medosebnih odnosih.

Seminar izvajajo literarni komparativist in ustvarjalec dr. Iztok Osojnik, prevajalka in urednica Tatjana Jamnik ter vodja Knjižnice Ivančna Gorica Ksenija Medved.

Pri spletnem seminarju udeleženci sodelujejo na daljavo s pomočjo uporabniku prijazne Googlove tehnologije Meet. Po zaključku sprejemanja prijav udeležencem pošljemo navodila in povezavo na spletno mesto, na katerem ob določenem terminu poteka spletna konferenca. Udeleženci se spletni konferenci pridružijo tako, da ob določeni uri kliknejo na poslano povezavo.

E-prijava in termini

Prijavite se lahko tako, da izpolnite e-prijavnico do danega roka za prijavo:

Začetna stopnja:

Nadaljevalna stopnja:

Izpopolnjevalna stopnja:

Pohitite, število udeležencev je omejeno!

Cena in plačilo

Kotizacija (za posamezno stopnjo):

  • redna cena: 60 € (za začetno stopnjo: 49 €)
  • zgodnja ptica (prijava pred izvedbo): 49 €

Podrobnejše informacije

Več informacij najdete tudi na spletnih straneh www.policadubova.org.

Kontakt

Tatjana Jamnik | www.policadubova.org | tatjana{afna}policadubova.org | 031 571 541

Organizator: Kulturno-umetniško društvo Police Dubove v sodelovanju s Knjižnico Ivančna Gorica (Mestna knjižnica Grosuplje), portalom Dobreknjige.si in Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti

Medijski sponzor: Revija Bukla

Seminar poteka v okviru projekta Migracije v resničnosti, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Se vam zdi prispevek zanimiv?

Ocenite ga s klikom na zvezdice!

Ker se vam prispevek zdi zanimiv …

Sledite nam na družabnih omrežjih!

Žal nam je, da se vam prispevek ne zdi zanimiv.

Z vašo pomočjo ga lahko izboljšamo!

Kako bi lahko prispevek izboljšali?

Samozaložba.si