Slovanski fokus opozarja na literarne zaklade

Čas branja: < 1 min.

VIDEO & ČLANEK.

Izobraževanje Slovanski fokus je namenjeno bibliotekarjem informatorjem pa tudi bralkam in bralcem, ki bi jih radi pritegnili k branju kakovostnih knjižnih del južnoslovanskih avtorjev, ki so v množici zahodne knjižne produkcije marsikdaj prezrti.

Izjava vodje Slovanske knjižnice Tomaža Miška.

V Mestni knjižnici Ljubljana z različnimi prireditvami in izobraževanji stremimo k pospeševanju bralne kulture naših uporabnikov. Pomembno vlogo pri tem odigrajo naši bibliotekarji informatorji, ki z razumevanjem uporabniških potreb in dobrim poznavanjem knjižne zaloge skrbijo za najboljšo uporabniško izkušnjo.

V ta namen smo v Slovanski knjižnici, ki je enota Mestne knjižnice Ljubljana, v sodelovanju z zunanjimi partnerji, tj. pobudnico projekta Tatjano Jamnik iz Kulturno-umetniškega društva Police Dubove, Oddelkom za slavistiko Filozofske fakultete v Ljubljani in Društvom slovenskih književnih prevajalcev, razvili bralni program Slovanski fokus. Program sestavljajo enodnevno izobraževanje, dvomesečna bralna akcija ter štiri srečanja Slovanskega bralnega kluba na leto.

Izobraževanje Slovanski fokus je namenjeno bibliotekarjem informatorjem v slovenskih knjižnicah, ki si želijo poglobiti poznavanje južnoslovanskih književnosti, kar jim bo v pomoč pri svetovanju za branje, in pa seveda bralkam in bralcem, ki bi jih radi pritegnili k branju kakovostnih knjižnih del južnoslovanskih avtorjev, ki so v množici zahodne knjižne produkcije marsikdaj prezrti.

Tomaž Miško je dipl. univ. umetnostni zgodovinar, v Mestni knjižnici Ljubljana zaposlen od leta 2008. Sedem let je vodil knjižnico Vodice, kjer je poleg redne dejavnosti opravljal tudi domoznanske naloge. Od 2017 vodja Slovanske knjižnice, Centra za domoznanstvo in specialne humanistične zbirke pri Mestni knjižnici Ljubljana. Član IO Sekcije za domoznanstvo in kulturno dediščino pri ZBDS in Nacionalnega odbora za UNESCO Spomin Sveta.

Se vam zdi prispevek zanimiv?

Ocenite ga s klikom na zvezdice!

Ker se vam prispevek zdi zanimiv …

Sledite nam na družabnih omrežjih!

Žal nam je, da se vam prispevek ne zdi zanimiv.

Z vašo pomočjo ga lahko izboljšamo!

Kako bi lahko prispevek izboljšali?

Samozaložba.si