Dr. Sucharit Bhakdi o imunskem sistemu in genskih farmacevtikih

Čas branja: 10 min.

VIDEO & ČLANEK.

Nemški zdravnik in univerzitetni profesor, specialist za medicinsko mikrobiologijo in infekcijsko epidemiologijo dr. Sucharit Bhakdi na razumljiv in nazoren način razloži, kako se razvije in odziva človekov imunski sistem ter kaj se v telesu zgodi ob vbrizganju genskih farmacevtikov.

Predavanje je potekalo septembra 2022 v okviru konference Better Way Media Conference na Dunaju.

Uvod

Nisem delal. Naredil sem, kar sem moral narediti. In to sem naredil doma. To je prva konferenca o koroni, ki sem se je udeležil, ker sem se iz principa odločil, da ne bom potoval.

Za to, da sem danes tu, obstaja poseben razlog. Ne vem, ali ste videli video, ki ga je pred štirimi tedni objavil WHO, kjer so razglasili, da nameravajo uvesti cepiva mRNA za vsa cepljenja na Zemlji, nato pa še za zdravljenje vseh drugih bolezni, vključno z rakom itd. In morda veste, da je prvo kombinirano cepivo mRNA proti gripi in koroni že bilo odobreno. Obstajajo resni poskusi, da bi novo cepivo mRNA proti gripi po vsem svetu uvedli že to jesen. Načrtu so se že pridružile Švica, Nemčija, Avstrija.

Takrat sva si z ženo Karino rekla: »Morava potovati. Potovati morava, da bo najino sporočilo slišano.« In to sporočilo bom povedal zdaj. Za to potrebujem samo 15 minut.

Kako deluje človekov imunski sistem

Ljudje ne razumejo, da so vsa cepiva mRNA nevarna in da bodo ogrožala življenje. Ni važno, ali so cepiva kodirana za beljakovino bodice ali za beljakovino ošpic, rdečk, gripe. To ni važno. Zakaj? Ker je nevarnost cepiva v tem, da ovira zmožnost imunskega sistema prepoznavati tujke v telesu.

Povedal vam bom, v čem je nevarnost cepiv mRNA.

Drobci beljakovin vedno pridejo do celic T
Drobci beljakovin vedno pridejo do celic T

Ta hiša je celica. In če celica ustvari beljakovino, se drobci te beljakovine – kot žagovina, kadar žagaš les – razkrijejo na zunanjosti celice. Tu vidite krog, trikotnik in kvadrat. To so majhni drobci, ki se pojavijo na celici. Zmeraj. Tega ni mogoče preprečiti, to je neizogibno.

Te drobce prepoznajo vaši limfociti T. Vsi limfociti T v vašem telesu so videti enako, kot frnikole ali peščena zrnca. Vendar niso enaki. Imajo posebno zmožnost, da identificirajo različne drobce. Imate celice, ki identificirajo krog, trikotnik, kvadrat. Če se to zgodi, bodo limfociti T napadli celico in jo ubili. To so limfociti ubijalci.

Kaj je vse to pomeni?

Pred petimi desetletji je bilo veliko vprašanje: Kako lahko receptorji celic T prepoznajo različne drobce? Ali drobci dajejo navodila njihovim receptorjem? So kot ključavnica in ključ. Drobci so ključ, receptorji celic T pa ključavnice.

Ali ključi dajejo navodila ključavnicam, naj jih poberejo? Ali pa se ključavnice razvijejo med razvojem zarodka v maternici po naključju?

Če velja slednje, potem bi imeli celice T, ki prepoznajo telesu lastno (črno), in celice T, ki prepoznajo tujke v telesu (rdeče).

Celice T se aktivirajo, ko pridejo v stik z drobci tujih beljakovin
Celice T se aktivirajo, ko pridejo v stik z drobci tujih beljakovin

Tujke določa zgolj dejstvo, da jih v telesu dojenčka ni. In izkazalo se je, da je res tako. Med razvojem zarodka in ob koncu razvoja zarodka dobimo mehanizem, da so celice T ubijalke, ki prepoznajo telesu lastne snovi, za vse življenje utišane. Zato sedite tu. Sicer bi imeli avtoimunske bolezni, ker bi celice T ubijale vaše lastne celice. To se tu pa tam zgodi, a zelo redko.

Po drugi strani pa, in to je čudovita plat tega, ima vsak otrok, ki se rodi, ubijalske limfocite T, ki so pripravljeni na odziv proti tujkom, ko v telesu nastaja tuja beljakovina. Ni važno, ali je to korona ali gripa ali ošpice ali karkoli drugega. Torej se otrok rodi z ekipo, usmerjeno proti koroni – to bi lahko bila korona. In ko se otrok okuži, s prvo okužbo s korono ekipa poskoči in gre na urjenje. Med urjenjem ključavnica limfocitov T postaja vse boljša. Čedalje bolje se ujema. Otrok lahko naslednje leto okužbo premaga hitreje, ker limfociti T okužene celice ubijejo.

A nič ne de, to so pljučne celice. Kajti celice pljuč se regenerirajo. To je velika skrivnost odpornosti. Večina organov v našem telesu se regenerira in rane se zacelijo. In celice T postajajo vse močnejše, zato nikoli resno ne zbolite. Ker imate temeljno imunost, ki je zelo trdna in vas brani pred vdorom respiratornih virusov. Vseh.

In to, da imamo vsi celice T, je znano. To je bilo objavljeno, vse je znano, le da nihče ne bere. Kar vam pravim, ni moje odkritje. Pripovedujem vam, kar so odkrili drugi.

Kaj se zgodi ob vdoru koronavirusa ali vbrizganju cepiva z njegovo mRNA

Kaj se zgodi, ko se celica T aktivira zaradi vdora koronavirusa ali ker je bila v telo vbrizgana mRNA koronavirusa? Celice T se aktivirajo. Hkrati aktivirajo tudi svoje brate, celice B, in te začnejo proizvajati protitelesa. Ta protitelesa bo nato najti v krvi cepljenih ljudi. Ljudje se ne zavedajo, da so ta protitelesa zgolj v krvi.

Celice T in celice B združijo moči, da bi uničile celice, ki proizvajajo telesu tuje beljakovine
Celice T in celice B združijo moči, da bi uničile celice, ki proizvajajo telesu tuje beljakovine

Toda koronavirus ne pride naravnost v sobo, v kri. Pride v vežo, skozi glavni vhod hotela . Protiteles pa tam ni. Tam ni nobenih protiteles. Kdor vam pravi, da protitelesa tam so, laže. Protitelesa, ki jih najdevajo WHO, CDC, FDA in drugi sleparji, ki vzamejo kri pacientov in pravijo, češ da so zaščiteni. Seveda niso zaščiteni. In to je znano že desetletja. Ne dovolite, da vam lažejo. Zato vse te okužbe cepljenih. Virus vstopi skozi glavni vhod [tj. skozi sluznico organov (ust, nos, oči), ki so v stiku z zunanjim svetom].

Če protitelesa vidijo antigen, ki je v krvi, na stenah žil, se bodo vezali. Če se bodo vezali, pa se bodo kopičili in napadali skozi sistem komplementa, ki je naš drugi ubijalski sistem.

Imamo dva ubijalska sistema. Eden so limfociti T ubijalci. Drugi, manj znani, a še močnejši kot limfociti ubijalci pa je sistem komplementa, kar je sestrski sistem strdkov. Če aktivirate krvne strdke, aktivirate komplement, ta pa ubije.

Kar je pri scenariju strašljivo: tole je krvna žila.

Imunski mehanizmi poškodb, ki jih povzročajo cepiva mRNA
Imunski mehanizmi poškodb, ki jih povzročajo cepiva mRNA

Pri št. 1 vidite žilno steno, notranja plast žilne stene pride v stik s krvjo. Zato vse, kar je v krvi, pride v stik s steno žile. In vemo, da bodo vsa cepiva mRNA prišla v kri. V ogromnih, nepredstavljivih količinah. Ne morete si zamisliti, koliko tega kroži po krvi cepljenih ljudi, otrok, žensk. In celice, ki jih srečujejo najpogosteje, so celice žilne stene. Zato je neizogibno, da bo vsako cepivo mRNA, ovito v lipidne nanodelce, prodrlo v žilne stene, ki so kot nekakšna tapiserija sten te sobe.

Potem, kot kaže št. 2, cepivo mRNA iz krvi prodre v steno žile, česar virus nikoli ne more narediti.

Št. 3 kaže, da je mRNA v celici.

Št. 4 kaže, kako mRNA povzroči proizvodnjo beljakovine, za katero je kodirana.

Št. 4 in 5 je napad protiteles in limfocitov ubijalcev na steno žile. In to je konec nedotakljivosti žilne stene. S tem se vedno sproži nastajanje krvnih strdkov. Kadar popraskaš po žilni steni, zasadiš zametke krvnih strdkov.

In od tu naprej, kot kaže št. 7, bo stena prepustna in cepiva bodo prodrla v notranje organe.

Vedite, da je vaš žilni sistem najbolj zamotan sistem tunelov, kar jih obstaja. In ta sistem je povsem neprepusten. Velike molekule in virusi ne morejo prodreti skoznje, vaše žilne stene so zapečatene.

Če stene luknjaš, pa uidejo ven. In takrat pridejo v celice srčne mišice, možganov, jeter, vsake celice, ki jo napadajo. Toda ker so ti ovoji [iz nanodelcev] v vsem krvnem obtoku, dosežejo vse organe vašega telesa. Povsod so.

Krvni strdki v kapilarah možganov in žilicah srčne mišice

Tole je mikrovaskulatura človeških možganov odraslega.

Mikrovaskulatura človeških možganov
Mikrovaskulatura človeških možganov

Vaši možgani porabijo 20 % vsega kisika v telesu. In kapilare so tako čudovito, zapleteno vključene v možgane. Vsaka kapilara hrani ne vem koliko celic, te celice so odvisne od krvnega obtoka. Če v teh kapilarah nastane krvni strdek, če se s kapilarami kaj zgodi, bodo celice, katerim prinašajo hrano, umrle.

Veste, kako čudoviti so naši možgani. Narava, Bog, nekdo jih je dal človeku. In vsak predel vaših možganov je odgovoren za nekaj drugega. Eden za prepoznavanje, drugi za spomin, tretji za gibanje, za vašo psiho, za empatijo, za vašo osebnost … Nihče ne ve, kje točno se kaj nahaja.

A lahko vam povem, da sta demenca in Alzheimerjeva bolezen pogosto povezana z mikrostrdki in mikronekrozo v čelnem režnju. To je zelo značilno. Obstaja pa tudi področje, ki če ga uničiš, povzroči tresavico, Huntingtonovo bolezen.

Zato si ne morete privoščiti zamašiti nobene kapilare v možganih. Če to naredite, bodo posledice nepopravljive, ker možgani ne morejo popraviti poškodb. In srce je podobno: srce porabi 10 % kisika, pri športnikih, npr. teniških igralcih, pa srce porabi več kot 80 % kisika, in vsaka kapilara v srcu prinaša hrano mišičnemu tkivu. Če umre to – srce je še en organ, ki ne more popraviti poškodb. To ostane mrtvo. Si lahko mislite!

Pred več kot dvema letoma smo rekli, da bi nas moralo skrbeti, da se bo beljakovina bodice znašla na žilni steni in da bo povzročila trombozo in prepuščanje. Zdaj lahko to pokažemo.

V pripravi je razprava krasnega patologa, čigar imena namerno ne omenjam. Noče biti imenovan, ker razprava še ni uradno objavljena. Kar je odkril, je tako alarmantno in brez primere, da sem si rekel, da vam to moram pokazati.

Kaj je pokazala obdukcija možganov

Beljakovina bodice v kapilarah možganov
Beljakovina bodice v kapilarah možganov

Moški je po tretjem cepljenju nenadoma umrl. Nihče ni vedel, zaradi česa je umrl. Patolog je pregledal njegove možgane. In kaj je našel? Pozorno poslušajte. Multifokalni (kar pomeni na številnih mestih v možganih) nekrotizirajoči (kar pomeni umirajoč in mrtev) encefalitis. O tem so v svetovni literaturi poročali okoli desetkrat, kot o posledici okužbe z gripo, influenco. Nikoli v zvezi s čim drugim.

To je prvi primer, kjer očitno ne gre za gripo, pa tudi ne za korono. Gre za beljakovino bodice. Kajti na endiofilnih celicah kapilar ni našel nobene nukleokapside.

Veste, tromboza kapilar je nekaj, česar možgani ne poznajo. To se ne dogaja. Tu pa vidimo prizadete kapilare. Ko se kapilare zaprejo, celica umre. In ni nobene rešitve. Nobene.

In najdba kaže, da ni bilo nobene nukleokapside. Ta beljakovina virusa mora biti tam, če je bil tam virus. Torej tam ni bilo virusa, pač pa samo bodica. Zato [vemo, da] je to povzročilo cepivo. Ni druge možnosti.

V istih kapilarah ni nobene nukleokapside virusa
V istih kapilarah ni nobene nukleokapside virusa

V možganih samih pa se vidi smrt nevronov (1), mikroglialno proliferacijo (2) in napadajoče limfocite T (3). Torej je vse dokumentirano.

Poškodbe v čelnem režnju
Poškodbe v čelnem režnju

Kaj je pokazala obdukcija srca

Pregledal je tudi dve srci. Eden pacient je umrl zaradi akutne srčne kapi. Drugi je umrl zaradi anevrizme aorte, iste reči pa je našel tudi v srcu. In že spet je našel beljakovino bodice v najdrobnejših žilicah srčne mišice, kar vidite tule.

Beljakovina bodice v žilicah srčne mišice
Beljakovina bodice v žilicah srčne mišice

Videl je nekaj, kar še nikoli ni bilo opisano v učbenikih patologije. Cela področja brazgotin (obarvano rumeno). Te celice so umrle že pred časom, ker je bilo cepljenje ponovljeno s poživitvenim odmerkom. Rumeno so celice, ki so umrle, in brazgotine, ki so nastale. Poleg brazgotin, v rdečem delu, pa je mišica. V mišici je našel akutne poškodbe. Naraščajoče poškodbe. Z limfociti, ki so ubijali miocite, Z-band damage pomeni, da bodo te celice umrle. Celice pri št. 4 pa so sveže, tik pred smrtjo.

Poškodbe srčne mišice
Poškodbe srčne mišice

Zaključek

Ne zanima me, kdo je za cepljenje ali proti cepljenju. Želim si samo to, da bi vsi vedeli, da ti podatki zdaj obstajajo. In ti podatki so tako zelo jasni, da naša naloga ni to, da bi se prepirali. Nikoli se ne prepiram. Rad bi spet pobotal dve polovici naše družbe. In to pravim osrednjim medijem, pa tudi politikom, ker politiki ne vedo, kaj počnejo. Ne prepirajmo se z njimi. Pogovarjajmo se z njimi, da bomo vsi prišli k pameti in rekli: »To se ne sme dogajati.« Tudi če je tako rekel WHO. Nikar.

Naj povem le še to. Zapomnite si, da je WHO zasebni klub, kakor zasebni nogometni klub. Klub, ki ga financira … Kdo ga najbolj financira?

(nerazumljiv odgovor iz publike)

Bill Gates. Ta je zdaj na drugem mestu. Kdo je glavni financer? Nemčija. Nemški davkoplačevalci financirajo WHO in vsiljujejo cepljenje s cepivi mRNA. Ker najbolj služijo in donirajo nemška podjetja.

Sem popoln nepolitik. Toda povem vam, obstaja toliko ljudi, ki so še vedno ljudje, ki nočejo, da bi se to dogajalo, ne le njim, ampak prijateljem, družinam, otrokom. Tega ne morete početi! Ne morete dopuščati cepljenja otrok, kajti spreminjajo človeštvo. Spremenjena bo vsa vaša osebnost. Spreminjajo vaše možgane. In slabijo vaše srce.

Vsaka (!) injekcija mRNA bo v našem telesu povzročila resne poškodbe, zato je to treba prepovedati.

Hvala.

Slovarček z angleškimi ustrezniki

beljakovina bodice (angl. spike protein)

beljakovina nukleokapside (angl. nucleocapside protein)

Parafraza razlage dr. Bhakdija: Če v tkivu, poškodovanem zaradi beljakovine bodice, ni najti beljakovine nukleokapside koronavirusa, to pomeni, da beljakovina bodice ne izvira iz koronavirusa, temveč iz farmacevtika. (Kjer je prisoten koronavirus, tam je prisotna tudi beljakovina nukleokapside koronavirusa.)

RNA (angl. ribonucleic acid) – ribonukleinska kislina, RNK

mRNA (angl. messenger RNA) – informacijska RNK

lipidni nanodelci (angl. lipid nanoparticles) – nanodelci, sestavljeni iz lipidov

Parafraza razlage dr. Bhakdija: Krvna pregrada (angl. blood barrier), kakršna je žilna stena, preprečuje vdor telesu tujih molekul v življenjsko pomembne organe (npr. srce in možgane). Molekule, kakršne imajo virusi ali bakterije, so prevelike, da bi prodrle skoznjo. Nasprotno pa lipidni nanodelci, v katere je ovita mRNA, skozi krvno pregrado zlahka prodrejo.

Poleg dr. Bhakdija na to opozarjajo še univerzitetni profesorji dr. Masanori Fukushima (Japonska), dr. Robert Clancy (Avstralija) in številni drugi ugledni strokovnjaki z vsega sveta.

Da so v lipide oviti nanodelci v telesu izjemno škodljivi za zdravje, ker poškodujejo celično membrano, so leta 2017 opozorili tudi raziskovalci Inštituta Jožef Štefan.

Glej tudi

Immunology of mRNA vaccines [Pogovor s prof. Robertom Clancyjem]. Dr. John Campbell, 14. 1. 2023. https://youtu.be/yMyERFBdB4E

Literatura

Constantin Schwab, Lisa Maria Domke, Laura Hartmann, Albrecht Stenzinger, Thomas Longerich & Peter Schirmacher: Autopsy-based histopathological characterization of myocarditis after anti-SARS-CoV-2-vaccination. Clinical Research in Cardiology, 27. 11. 2022. https://link.springer.com/article/10.1007/s00392-022-02129-5

Ryo Kaimori, Haruto Nishida, Tomohisa Uchida, Mari Tamura, Kohji Kuroki, Kumi Murata, Kinta Hatakeyama, Yoshihiko Ikeda, Kisaki Amemiya, Akira Nishizono, Tsutomu Daa, Shinjiro Mori: Histopathologically TMA-like distribution of multiple organ thromboses following the initial dose of the BNT162b2 mRNA vaccine (Comirnaty, Pfizer/BioNTech): an autopsy case report. Thrombosis Journal 20 (1), oktober 2022. https://thrombosisjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12959-022-00418-7

Michael Mörz: A Case Report: Multifocal Necrotizing Encephalitis and Myocarditis after BNT162b2 mRNA Vaccination against Covid-19. Preprints, avgust 2022, 2022060308 (doi: 10.20944/preprints202206.0308.v2). https://www.preprints.org/manuscript/202206.0308/v2

Dragica Bošnjak: Za zdravje nevarno lipidno ovijanje nanodelcev. Delo, 20. 9. 2017. https://old.delo.si/znanje/znanost/za-zdravje-nevarno-lipidno-ovijanje-nanodelcev.html

Profesor Sucharit Bhakdi se je rodil v Washingtonu, šolal pa se je v Švici, Egiptu in na Tajskem. Medicino je študiral na Univerzi v Bonnu v Nemčiji, kjer je leta 1970 doktoriral. Med letoma 1972 in 1976 je bil podoktorski raziskovalec na Inštitutu Maxa Plancka za imunobiologijo in epigenetiko v Freiburgu, med letoma 1976 in 1977 pa v Laboratoriju za beljakovine v Köbenhavnu. Leta 1977 se je pridružil Inštitutu za medicinsko mikrobiologijo Univerze v Giessnu in bil leta 1982 imenovan za izrednega profesorja. Leta 1990 je bil imenovan za predstojnika katedre za medicinsko mikrobiologijo na Univerzi v Mainzu, kjer je ostal do upokojitve leta 2012. Dr. Bhakdi je objavil več kot tristo člankov s področja imunologije, bakteriologije, virologije in parazitologije, za katere je prejel številne nagrade in red za zasluge dežele Porenje-Pfalška. Sucharit Bhakdi z ženo Karino Reiss in triletnim sinom Jonathanom Atsadjanom živi v vasici blizu Kiela.

Ilustracije v besedilu: Sucharit Bhakdi in Karina Reiss
Naslovna fotografija: Engin Akyurt (Unsplash)

Se vam zdi prispevek zanimiv?

Ocenite ga s klikom na zvezdice!

Ker se vam prispevek zdi zanimiv …

Sledite nam na družabnih omrežjih!

Žal nam je, da se vam prispevek ne zdi zanimiv.

Z vašo pomočjo ga lahko izboljšamo!

Kako bi lahko prispevek izboljšali?

Samozaložba.si