Dr. Patrick Moore, soustanovitelj Greenpeacea

Čas branja: 2 min.

ČLANEK & VIDEO.

Povzetek in razmislek ob pogovoru Rexa Murphyja z dr. Patrickom Moorom, ki je eden od ustanoviteljev Greenpeacea. O mitu globalnega segrevanja in netransparentnosti delovanja okoljevarstvenih organizacij ter motivih zanjo.

Hearing the other side: Dr. Patrick Moore, co-founder of Greenpeace, speaks his mind. RexTV, 26. 1. 2020.

Dr. Patrick Moore je znanstvenik v pravem pomenu besede – posledično, v duhu sodobne agende, ga označujejo za skeptika. To naj bi bila, v našem novem sprevrženem svetu, za znanstvenika nič drugega kot žaljivka. Ker ne veruje v zapovedana dejstva, torej zmanipulirana, lažna dejstva, dejstva, ki to niso.

Kot soustanovitelj Greenpeacea jasno razloži osnovne pojme, ki so se nekoč v zgodovini pojavili prvič – eden takih je ekologija. Sredi šestdesetih je to pomenilo nekaj drugega kot danes. Govori o tem, kako je pojem kmalu ugrabila politika – predvsem »leva politična opcija«. Razloži, kako zelo so za globalno manipulacijo, ki dobi krila skozi vsakokratno medijsko pumpanje javnega mnenja, uporabna »nevidna dejstva« – tisto, kar navadni ljudje ne moremo niti videti niti preveriti, saj očitno nismo znanstveniki in za to nimamo ustreznega znanja ali orodij ali so od nas preveč dislocirani.

Poleg strašnega virusa je tukaj seveda vse okrog CO2, globalno segrevanje in vse njegove strašne posledice – vključno s črnimi koralnimi grebeni ali na primer izumrtjem določenih živalskih vrst, ki živijo na popolnoma odročnih predelih in jih sami seveda ne moremo srečati, videti, prešteti … Zato Američani oz. vsi, saj je zadeva globalna, plačujemo bilijone dolarjev za super znanstvene raziskave, ki naj bi bile namenjene globalnemu segrevanju – torej dobesedno zbiranju dokazov za ta nevidni proces, ne pa tudi reševanju tega izumljenega globalnega problema. Poleg globalnega segrevanja in problema onesnaženosti, ki se ga svetovna javnost (če že) po njegovem loteva na napačnih koncih (po relativno očiščeni Evropi naj bi pogled usmerili na Azijo, toda po tem očitno ni interesa oz. ne vem, ali je v dveh letih prišlo do kakšnega preobrata v tem smislu? Ni bistveno.)

Kakorkoli, WEF nas danes, 18. 1. 2023, še naprej straši in napoveduje konec sveta, češ da smo ogrozili lastno življenje na našem planetu. Zato se bomo morali odpovedati marsičemu. Če smo natančni, kar sebi samim.

Retorika pridigarjev iz krščanskega sveta. Nismo bili pridni, ubogljivi, nismo poslušali posrednikov med Bogom (»znanostjo«) in nami, zato nas čaka božja kazen. Itak. Lahko jo pa seveda omilimo, pravijo, če bomo sodelovali, vsaj zdaj, z božjimi posredniki.

Zato pustite vato v ušesih in sklonite glave …. še nerojene čaka celih jasno odmerjenih šestdeset let življenja. Potem pa v duhu solidarnosti do vseh, ki so sprejeli občutek krivde za svoj moralni kompas, vzamejo milostno tabletko in via!

Foto: prizor iz filma Uničenje (Annihilation, 2018, rež. Alex Garland)

Se vam zdi prispevek zanimiv?

Ocenite ga s klikom na zvezdice!

Ker se vam prispevek zdi zanimiv …

Sledite nam na družabnih omrežjih!

Žal nam je, da se vam prispevek ne zdi zanimiv.

Z vašo pomočjo ga lahko izboljšamo!

Kako bi lahko prispevek izboljšali?

Samozaložba.si